Odlučili ste se za tetovažu? Ovo su najbolnija mjesta za tetoviranje

Razina boli, ali i tolerancija boli individualne su stoga bol jedne osobe ne predviđa bol druge osobe, posebice ne prilikom tetoviranja.

Tetovažama na tim dijelovima tijela treba najviše vremena da zacijele, a pod najosjetljivije dijelove tijela spadaju i trbuh, stražnjica, područje ispod pazuha, bradavice, oko zglobova, koljena i donji dio prsa.

S druge strane pod osjetljivije dijelove tijela spada i donji dio leđa, glava, gležanj, vrat i okolna područja te unutarnja strana ruku.

No, na bol tijekom tetoviranja utječe i tattoo majstor, navodi theheathy.com te ističe kako su neki majstori nešto snažniji prilikom tetoviranja od drugih.

Na osjet boli utječu i zdravstvena stanja osobe.

“Zbog prethodnih ozljeda, nekim su osobama određeni dijelovi tijela osjetljiviji od drugih”, kazao je tattoo majstor, Sean Dowdell.

Dakako, ni debljina kože nije definitivan faktor, smatra on.

Možete tetovirati gornji dio šake koja je prekrivena tankim slojem kože i ne morate osjetiti ništa dok recimo tetoviranje unutarnje strane prsta, koja jer bogatija i kožom i mesom, može biti iznimno bolna, navodi on aludirajući na važnost završetaka živaca prilikom osjeta boli.

“Što više radite na tetovaži, ona više boli. Stoga ona koja zahtijeva više sjenčanja ili bojenja zahtijeva i učestalije mijenjanje debljine igala, a sve to skupa povećava razinu boli”, kazao je.

Naposljetku, razina boli ovisi i o dobi osobe, smatra liječnik te tvrdi kako mlađa koža bolje reagira na bol jer je čvršća te bolje apsorbira tintu.

Leave A Reply