Odgođena kino projekcija filmova.

Prolongiranje termina za prikazivanje filmova

Iz JU za kulturu i obrazovanje Kakanj dolazi informacija  da će prikazivanje filmova „AVIONI 2 –NEBESKI VATROGASCI, te ČUVARI GALAKSIJE najavljenih 04. augusta( ponedjeljak ) biti prolongirani zbog tehničkih razloga. O novom terminu prikazivanja ovih dugoočekivanih filmskih ostvarenja, JU za kulturu i obrazovanje će pravovremeno obavjestiti javnost.

Upravo 4.augusta započinju dugo očekivani “Kakanjski dani” a JU za kulturu i obrazovanje Kakanj će se predstaviti sljedećim programom

UTORAK 05.08. 2014.

POZORIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU “JAJE” i “SMIJEŠNA BAJKA”

Predstave su koje će izvesti preko 30 glumaca uzrasta od 6-12 godina

ŠKOLA GLUME DRAMSKOG STUDIJA JU za kulturu i obrazovanje.

Iako su namjenjene za djecu ove predstave koje pored zabavnog imaju izuzetan edukativni karakter

i kojeg će na sebi svojstven i prepoznatljiv način prenijeti naši mladi glumci,garant su lijepom druženju, stoga,poziv je to i za roditelje da se uz svoje mališane druže,zabave al i nauče. Dio programa ove večeri rezervisan je i za polaznike BALETSKE ŠKOLE iz Zenice koji će po drugi puta nastupiti na sceni Doma Kulture.

 SRIJEDA 06.08.2014.

DJEČIJA POZORIŠNA PREDSTAVA “122”

Predstava je u izvedbi GLUMCI BOSANSKOG NARODNOG POZORIŠTA ZENICA, i ova predstava na zabavan način, onako kako to mališani najviše vole ima edukativan karakter i prijeko potrebno podizanje svijesti o ponašanju u saobračaju. Predstava i zabava veoma su učinkoviti načini učenja, stoga dragi roditelji dodjite sa svojim mališanima da se zabavimo i naučimo.

 ČETVRTAK 07.08.2014.

POZORIŠNA PREDSTAVA “SAM/I”

Predstava SAM/I iz vizure djeteta obrađuju univerzalni problem muško-ženskog odnosa i generalno otuđenja ljudi. Ova tragikomična predstava vas neće ostaviti ravnodušnim ni jednog trenutka. A sve to u režiji i izvedbi teatra FACE – Mirza Mušija i Lana Stanišić. U ovoj predstavi tragedije i komedije, muškarca i žene, pronaći ćemo sami sebe, nas sa našom ljepšom ili jačom polovinom.

PETAK 08.08.2014.

OTVARANJE GRADSKE GALERIJE I IZLOŽBA SLIKA

Ovom prilikom vidjet ćemo dvije izložbe slika od kojih će prva biti postavka slika umjetnika UG Duga iz Kaknja koju su organizirali likovnu koloniju

A druga je posthumna izložba rahmetli Bečira-Beće Haračić. Ova izložba koja uključuje oko 50 slika rahmetli Bečira bit će i poklon njegovih nasljednika Domu Kulture te će ostati i biti postavljene kao stalna postavka. Sa ovim izložbama bit će uprilićeno i samo svećano otvaranje Gradske galerije koju će otvoriti Općinski načelnik Nermin Mandra.

Možda vam se svidi

Comments are closed.