Odbojkaški klub “Kakanj 78” putuje u Split radi odigravanja dvije kontrolne utakmice sa ekipom “Mladost” Ribola Kaštela

0

Nakon uspješno završene polusezone i kraćeg odmora, Odbojkaški klub “Kakanj 78” je počeo sa pripremama za drugi dio sezone.

Kakanjci su polusezonu završili na drugom mjestu tabele Premijer lige BiH sa 27 bodova, tri manje od vodeće “Mladosti”. Vrijedi istaći i da je kakanjski tim osvojio trofej Kupa FBiH čime su osigurali završnicu Kupa BiH koja se igra na proljeće.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nakon što su odradili nekoliko treninga u Sportskoj dvorani Kakanj, Kakanjci danas putuju u Split, gdje će im protivnik biti ekipa iz vrha odbojke u Republici Hrvatskoj – “Mladost” Ribola Kaštela.

Kakanjci su protiv ovog tima već igrali kontrolne utakmice kada su ljetos bili na pripremama u Makarskoj, a Uprava OK “Kakanj 78” iskazala je želju da uzvrati gostoprimstvo ovoj ekipi u Kaknju.

Ipak, gosti se nisu uspjeli organizirati za posjetu našem gradu, pa će Kakanjci put Splita, gdje će igrati dvije kontrolne utakmice, a sigurno je da ih čeka jako kvalitetna provjera.

“Ova provjera nam itekako treba, jer nas čeka nekoliko jako teških gostujućih utakmica. Nadamo se da ćemo naše sportske prijatelje iz Kaštele i mi imati priliku uskoro ugostiti u Kaknju”, kazao je Almir Aganović, trener ekipe OK Kakanj 78.

Kakanjci nastavljaju takmičenje u Premijer ligi BiH 20. januara kada u Sportskoj dvorani dočekuju ekipu Modriče.