Odbojkaši Kaknja na pripremama u Beogradu, odigrani mečevi sa Crvenom Zvezdom

Odbojkaši Kaknja proteklog vikenda boravili su na mini pripremama u Bogradu, gdje su odigrali i dvije prijateljske utakmice sa renomiranom Crvenom Zvezdom.

Nakon dva mikrociklusa priprema u Kaknju i Makarskoj, Kakanjcima je ovo bila posljednja jaka provjera pred početak sezone 6./7. oktobra, ali i utakmice KUP-a FBiH sa ekipom Domaljevca. Obje utakmice za dvanaestorostrukim prvakom Srbije su završile u korist domaće ekipe.

“Uprava se potrudila da se maksimalno ispoštuju zahtjevi trenera i igrača i da se ove godine obezbijede zaista kvalitetne pripreme, kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve”, kazao je Aldin Šljivo, predsjednik OK Kakanj 78.

“Pripreme teku po planu koji smo i zacrtali na početku, uz što veći broj utakmica sa raznim protivnicima, pa i sa prvacima Hrvatske i Srbije. Možemo biti zadovoljni, ipak čeka nas mnogo iskušenja, a prvo je četvrtfinale u kupu koje se ubrzo igra protiv ekipe Domaljevca u gostima. U Beogradu smo vidjeli da smo limitirana ekipa i sve naše nedostatke protiv jakog protivnika. Imamo još desetak dana i do prve zvanične utakmice u Domaljevcu bit ćemo spremni.”, kazao je trener ekipe Almir Aganović.

Možda vam se svidi

Leave A Reply