Odbio ponudu Facebooka, a sada je najmlađi milijarder na svijetu

Prije dvije godine Evan Spiegel je navodno odbio Zuckerbergovu ponudu vrijednu milijardu dolara, i dok se svijet čudio njegovom potezu, danas, prema Forbesu, najmlađi milijarder na svijetu, donio je dobru odluku, u to nema nikakve sumnje, a za to ima jednu i pol milijardu argumenata.

Facebook je te 2013. godine navodno želio kupiti Snapchat, mobilnu aplikaciju na kojoj je Spiegel zaradio ogromno bogatstvo, a već tada su analitičari smatrali da je odbijanje te ponude za Spiegela bio razuman potez zbog potencijala aplikacije koji je tada procijenjen na tri ili četiri milijarde dolara.

No, Snapchat danas vrijedi 15 milijardi dolara, a predviđa se da će se ta cifra uskoro približiti brojci od 20 milijardi, iako su se 2011. Spiegelu i njegovom kolegi s kojim se došao na ideju o kreiranju ove aplikacije – smijali.

Spiegel, glavni i odgovorni u kompaniji koja stoji iza aplikacije Snapchat, ima samo 24 godine. Rođen je u bogatoj porodici i studirao na prestižnim Univerzitetima. Danas živi luksuznim životom koji uključuje skupocjene automobile, raskošne rezidencije i druženja sa slavnima.

Tako je povezivan i s Taylor Swift, a kojom je navodno bio i u vezi. Spiegel je nedavno za BBC otkrio da planira pokrenuti diskografsku kuću, a o svom životu i uspjehu je rekao: “Ja sam mladi, bijeli, obrazovani muškarac. Život nije fer, ali ja sam imao sreće”.

Možda vam se svidi

Comments are closed.