7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Od ponedjeljka počinje nastava u svim školama u Zeničko-dobojskom kantonu

Krajem prošle sedmice Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona odlučilo je da se zimski raspust produži za još jednu radnu sedmicu, tako da nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 30.01.2017. godine.

Kako nam je potvrđeno iz ovog Ministarstva, nastava u ukupno 97 škola će početi prema planu i programu. Jedino je u školi Vladimir Nazor u Zenici u toku zimskog raspusta došlo do pucanja instalacija grijanja. Kvar je djelimično saniran, ali i u ovoj školi nastava počinje u ponedjeljak obzirom da imaju kapacitet za održavanje nastave.

Podsjećamo, resorno ministarstvo je prošle sedmice odluka o produženu raspusta donijelo na osnovu pristiglih izvještaja od strane škola, kao i zahtjeva i inicijativa školskog menadžmenta u općinama Kantona, kao i zbog stanja energetske infrastrukture i otežanim snabdijevanjem energentima.

U ukupno 65 osnovnih škola u Zeničko-dobojskom kantonu nastavu će pohađati 30.733 učenika, dok u 32 srednje škole 13.029 učenika.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO