OD OVE IZJAVE SE TRESE SRBIJA: Evo šta je Čedomir Jovanović rekao o Srebrenici!

Predsjednik srbijanske Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović osudio je dnapad na Ativiste Žena u crnom i bicikliste koji su krenuli na obilježavanje 19. godišnjice genocida u Srebrenici. Oni su, podsjetimo, napadnuti u Valjevu, a tom prilikom je više osoba povrijeđeno.

“Već jednom se mora stati na put incidentima, koji se svake godine događaju uoči godišnjica genocida u Srebrenici. Zločin u Srebrenici, kao jedan od najstrašnijih u tom strašnom ratu koji nas je sve pogodio, mora ostati kao paradigma jednog vremena koje je iza nas i koje se nikad neće ponoviti“, naveo je Jovanović na Facebook profilu.

Svi pokušaji da se ovaj zločin, kako je dodao, ospori vode ka relativizaciji žrtava kao i daljem produbljavanju ionako kompliciranih odnosa u regionu.

“A svima nama su danas potrebni mir, razumijevanje i tolerancija. A huliganskim ponašanjem prema ženama se ne postaje veći Srbin ili hrišćanin. Naprotiv, postaje se kukavica i beskičmenjak“, poručio je Jovanović.

U Memorijalnom centru Potočari ovog 11. jula bit će ukopano 175 žrtava genocida.

Dječaka Senada Beganovića je imao 14 godina kada je ubijen, a njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u četiri različite masovne grobnice. Najstarija žrtva koja je identificirana i spremna za ukop u Potočarima je Hurem Begović rođen 1916. godine. U Memorijalnom centru u Potočarima do sada je ukopano 6.066 žrtava srebreničkog genocida.

Izvor:Klix.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.