Od oktobra moguće nove cijene ličnih dokumenata

Građani BiH u regionu plaćaju najskuplje lične karte i druge lične dokumente, a trenutne cijene će važiti do kraja septembra, potvrđeno je iz Vijeća ministara BiH.
Iz Agencije za identifikacione dokumente evidenciju i razmjenu podataka BiH su potvrdili da je predloženo produženje važenja Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata do kraja 2016. godine, jer aktuelni pravilnik ističe 30. juna.

Na posljednjoj sjednici Vijeća ministara BiH je usvojen zaključak o izmjeni Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata. Ovim izmjenama trenutne cijene ličnih dokumenata, kao i postojeći pravilnik, važit će do 30. septembra.

Ubuduće niže cijene ličnih dokumenata

Cijena lične karte za građane BiH je 18 KM, a vozačke dozvole 60 KM, dok cijena putnih isprava zavisi od starosne dobi podnosioca zahtjeva, a iznosi 50 KM za punoljetne osobe i 40 KM, odnosno 30 KM, za maloljetnike.

U narednom periodu trebalo bi da bude utvrđen novi Pravilnik o cijenama ličnih dokumenata, a koji bi, kako građani očekuju bio povoljniji kada je riječ o cijeni dokumenata.

(RTRS)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar