Od Lane se oprostili u njenoj srednjoj školi: “U našim srcima ostavila je traga”

Kolektiv Srednje građevinske škole u Mostaru statusom na Facebooku se oprostio od nekadašnje učenice Lane Bijedić, koja je juče ubijena.

– Juče nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresovanu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom ličnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog nasljeđa – stoji u postu.

Danas su u školi bili skraćeni časovi.

– Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktorkom odali počast našoj Lani – saopšeno je iz kolektiva koji je, u ime svih učenika i zaposlenih, uputio saučešće porodici preminule.

Njeno tijelo je sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, a iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona je potvrđeno da je ona ubijena.

Ovih dana se Lana Bijedić, kćerka dekana mostarskog Fakulteta informacionih tehnologija, pripremala za odlazak na studije u Sarajevo.

Izvor

Možda vam se svidi

Leave A Reply