Očigledni znakovi – Da li ste upoznali svoju srodnu dušu?

0

Spomenite izraz “srodne duše” i nekolicina ljudi neće izdržati a da ne zakoluta očima. Ideja je jednostavna – negdje na svijetu postoji ta jedna osoba, savršena baš za vas, a ljubav između vas odmah će zaiskriti i nikada se više nećete razdvojiti. Međutim, u to je malo teško povjerovati, zar ne?

Sama ideja o srodnoj duši možda nije realna, ali ono što je realno, barem za mnoge ljude, ona je osoba koju jednostavno instinktivno poznaju, s kojom se povežu na najdubljem nivou i koja im omogućava da rastu kao osoba u vezi, piše Huffington Post.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Međutim, kako znati da ste pronašli upravo svoju srodnu dušu?

Komunicirate bez riječi.

Srodne duše mogu čitati jedna drugu kao otvorenu knjigu.

“Srodne duše se snažno povezuju na svakom nivou – nerijetko jedna drugoj završavaju rečenice, istovremeno posežu za telefonom kako bi se čule i vrlo često osjećaju kao da ne mogu da žive odvojeno’, kaže doktorka Karmen Hara. Klinička psihološkinja i autorka knjige “Love Sense”, Su Džonson, kaže da srodne duše takođe tačno znaju kako da odgovore na emocionalne signale svog partnera.

Jednostavno znate da ste pronašli “onog pravog” ili “onu pravu”.

U ovom slučaju nema mjesta preispitivanju da li je to zaista “to”. Kada upoznate srodnu dušu, to nekako jednostavno znate – glasić u glavi, leptirići u stomaku ili pak neobjašnjivi osećaji govore vam da ste upoznali baš “onog pravog” ili “onu pravu”.

Fizička privlačnost je bukvalno opipljiva.

Hemija između vas dvoje bukvalno se može fizički osjetiti, a elektricitet između vas ne događa se samo na seksualnoj ravni . Gotovo u svakoj prilici držite se za ruke i dodirujete, čak i nakon nekoliko godina veze.

Od prvog dana osjećate se potpuno opušteno jedno pred drugim.

Srodne duše s lakoćom se prepoznaju i bez straha od osude pokazaće svoje pravo lice već pri prvom susretu. Srodne duše vrlo često imaju osjećaj da se odavno poznaju i žele da ugode jedna drugoj. U društvu ljubavi svog života mnogi se znatno lakše opuste i dopuste sebi da budu ranjivi.

Ljubav vašeg života izaziva vas kao niko drugi.

Veza sa srodnom dušom, uprkos svemu što mnogi pretpostavljaju, nije uvijek med i mlijeko.

“Srodna duša nije uvijek upakovana u savršen paket, a veza ne dolazi uvijek bez izazova. Ipak, razlika je u tome što životne okolnosti i teški izazovi jačaju vašu vezu i povezanost koja vas drži zajedno i u teškim vremenima i pomaže vam da budete verni sebi”, kaže Kejlin Rozenberg, osnivačica kompanije “The Love Architects.”

Štaviše, na srodne duše se u velikoj mjeri oslanjamo kako bismo razvili svoju ličnost.

Možda se tako ne čini na prvi pogled, ali imate iste ciljeve.

Veza sa srodnom dušom ne mora značiti da nužno uvijek imate iste stavove, ali krajnji ciljevi i ambicije su vam isti. Srodne duše uglavnom dijele iste vrline i vrednosti i na svijet gledaju kroz sličan objektiv.

Vas dvoje ste dvije individue, ali prema svijetu nastupate kao jedno.

Srodne duše ponašaju se kao da su dva dijela cjeline, a spoljni uticaji, bez obzira na sve, ne mogu im uništiti vezu.