Očevi imaju nevjerojatan utjecaj na živote kćeri, evo zašto

0

Mnogi ne razumiju koliko je doista važna veza oca i kćeri. Nedavno provedeno istraživanje je potvrdilo da je bliskost s ocem iznimno važna za zdrav razvoj djevojčica.Naime, osim što djevojčice uživaju u očinskoj figuri, oni za njih predstavljaju važan faktor za emocionalni razvoj.Prema istraživanju, djevojčice koje imaju dobar odnos s očevima imaju manje šanse od razvoja tjeskobe i depresije. Također, lakše govore o emocijama, a to ih priprema za kasnije veze koje će razvijati kroz život.

Očevi utječu i na zdraviju sliku o sebi samom, kao i vrijednosti kod svojih kćeri.Već su ranija istraživanja pokazala da su žene čiji su očevi bili više uključeni u odgoj izrasle u financijski stabilnije osobe. Što očevi više brinu o potrebama kćeri, to će kasnije biti jača veza među njima.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Očevi su kroz povijest manje bili uključeni u obiteljske obveze pa tako i sam odgoj, a što je danas sve rjeđe. U nekim zemljama muškarci danas mogu koristiti roditeljski dopust i tako su zapravo ravnopravni s majkama, prenosi Index.hr.