Očekuje se burna sjednica u Predsjedništvu BiH: Komšić, Džaferović i Dodik za istim stolom prvi put nakon zaključaka NSRS

Iz Predsjedništva BiH je najavljeno da će po završetku sjednice medijima obratiti član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine zakazana je ZA DANAS , a biće to i prva sjednica nakon usvojenih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske kao reakcije na odluku Ustavnog suda BiH da poljoprivredno zemljište jeste državna imovina.

Nakon odluke Ustavnog suda BiH, iz RS-a su najavili blokadu u odlučivanju u institucijama BiH, zahtijevajući da u sastavu Ustavnog suda BiH ne bude više stranih sudija. Tu ideju SNSD-a i Milorada Dodika podržao je i HDZ BiH i Dragan Čović.

Iz Predsjedništva je najavljeno da će po završetku sjednice medijima obratiti član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Današnja sjednica Predsjedništva BiH mogla bi biti burna jer će Dodik tražiti raspravu o imenovanju sutkinje u Ustavni sud BiH. Također, Željko Komšić je u nedjelju boravio u Briselu na radnoj večeri sa čelnicima EU i EK, a Dodik je tvrdio da je on tamo otišao privatno, odnosno da neće prenijeti “legitimno mišljenje”.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply