Oboren rekord posjete u gradskom kinu !!!

Večeras je u Gradskom kinu Doma kulture kakanjskim posjetiocima priređena još jedna u nizu kino projekcija, što je jedna od od osnovnih djelatnosti JU za kulturu i obrazovanje Kakanj.

Najprije je u 18h projektovan dječiji animirani film Pčelica Maja u 3D tehnici. Preko četiri stotine mališana je zajedno sa svojim roditeljima ispratilo priču o Pčelici Majici i njenim prijateljima. Osoblje JU za kulturui obrazovanje Kakanj je moralo donijeti novih četrdeset stolica kako bi svi posjetioci mogli pogledati ovu sinhronizovanu priču.

Akcioni film Drakula je pobudio također veliki interes kod starijih i ozbiljnijih. Oko tri stotine posjetilaca su ispratili i ovu priču o Vladu III, rođenom u Pensilvaniji kojeg je ljubav prema svojim najbližim i prema svom narodu nagnala na korak očajnika: da postane Drakula. Uz snagu stotinu ljudi uspijeva savladati Tursku vojsku od 10 000 vojnika, ali ne i onu osobu do koje mu je najviše bilo stalo. Fantastičan film uz fantastičnog Luke Evansa nikoga nije ostavio ravnodušnim.

[doptg id=85]

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.