25.5 C
Kakanj
Četvrtak, 13 Maja, 2021

Oblačno, za vikend kiša, pašće i do 100 litara po kvadratu

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni može pasti i malo kiše. Više padavina se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, u večernjim satima.

Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje od 10 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu od 18 do 22 stepena.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike će biti nešto povoljnije u odnosu na protekle dane. Uz povećanu naoblaku, moguće su izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima. Opšta slika će biti lošija u poslijepodnevnim i večernjim satima.

SUBOTA: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa obilnim padavinama. Očekivana količina padavina kretat će se između 30 i 60 litara po metru kvadratnom u Bosni, a u Hercegovini i do 100 litra po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 17 stepeni.

NEDJELJA: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa obilnim padavinama. Obilne padavine se očekuju u Hercegovini i jugozapadnim djelovima. Očekivana količina padavina kretat će se između 20 i 50 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu do 17. (Nezavisne.com)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO