Oblačno s kišom, vozači oprez!

U BiH će danas biti oblačno sa kišom, javio je Meteo BiH. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine od 11 do 15 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni.

Na većini putnih pravaca u BiH, jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu uz umjeren promet vozila, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK). Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, a iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Sarajevo-Konjic, Bugojno-Novi Travnik, Bugojno-Kupres, Travnik-Donji Vakuf i  Olovo-Tuzla-Orašje. I dalje je zbog većeg odrona kamenja na kolovoz, potpuno obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-16.2 Prozor-Jablanica (u mjestu Bukov Pod).

I na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, a izdvajaju putne pravce: Foča-Gacko, Turbe-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Konjic-Mostar, Buna-Stolac i Bihać-Bosanska Krupa.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Autor: Onasa

Možda vam se svidi

Comments are closed.