Oblačno i prohladno: Danas se očekuju nove padavine

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima Bosne je zabilježen slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -14 stepeni, Sokolac -12, Goražde, Ivan-sedlo, Kupres -8, Bijeljina -7, Doboj, Jajce, Srebrenica, Tuzla -6, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Zenica, Zvornik -5, Banja Luka -4, Bugojno, Livno -3, Drvar -2, Stolac, Trebinje 3, Mostar 4 i Neum 6 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini ponegdje sa slabom kišom ili slabim snijegom. Padavina slabog do umjerenog intenziteta. Očekivana visina novog sniježnog pokrivača: od 1 do 5 cm, na planinama od 5 do 10, lokalno do 15 cm. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Dnevne temperature od -6 do -1, na jugu od 1 do 5 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura kretat će se oko -3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Možda vam se svidi

avatar