Obje djevojčice umiru, a jetru tata može donirati samo jednoj

Obitelj Wagner posvojila je curice iz Vijetnama. Imale su 18 mjeseci i samo četiri kilograma. U međuvremenu su otkrili da imaju i bolest zbog koje im otkazuju organi

Michael Wagner i njegova supruga Johanne nisu mogli okrenuti leđa djevojčicama koje su upoznali u vijetnamskom sirotištu. Curice su bile u lošem fizičkom stanju te ih nisu imali srca ostaviti. Poveli su ih u Kanadu u svoju obitelj. Binh i Phuoc imale su tada godinu i pol dana.

Njihova obiteljska sreća nije dugo potrajala jer samo godinu i pol kasnije par se našao pred najtežom odlukom u životu. Blizanke, naime, boluju od genetskog poremećaja, Alagille sindroma, koji zahvaća jetru, srce, bubrege i ostale organe.

Objema im je počela otkazivati jetra, zbog čega im je transplantacija mogući spas života. Srećom, Michael je kompatabilan donor, ali ne može pomoći objema djevojčicama. Jetru može donirati samo jednoj.

Zato obitelj sada na sve moguće načine pokušava naći još jednog donora kako bi uspjeli spasiti život objema djevojčicama. Otvorili su profil na Facebooku, a u međuvremenu će liječnici odlučiti kojoj djevojčici će tata dati svoju jetru.

– Rekli smo im da mi ne želimo preuzeti teret te odluke, kazala je Johanne i dodala da bi operacija trebala biti u roku dva tjedna.

Obitelj Wagner ima još petero djece starije od blizanki, prenosi “Daily Mail”.

– Kad smo ih vidjeli u sirotištu, šokirali smo se. Imale su 18 mjeseci i samo četiri kilograma. Kad smo napustili sirotište, otišli smo kupiti dvije male posudice sa crtežima vilinih konjica u koje smo planirali staviti njihov pepeo ako ne uspiju preživjeti, ispričala je Johanne. Unatoč teškoj bolesti curica kaže da ne žali svoju odluku.

– Milijun puta bih ovo ponovila. Naučile su nas dijeliti i biti otvorena srca, zaključila je.

Možda vam se svidi

Comments are closed.