Objavljeni snimci čovjeka koji je osumnjičen za ubistvo Ramiza Delalića

Ekipa televizije “Hayat” objavila je snimke policijske operacije Sudske policije FBiH, odnosno ekstradiciju i sprovođenje Lirima Bitićija od Hrvatske do ćelije u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo.

Podsjetimo, Bitićija je sarajevska policija označila kao glavnog osumnjičenog za likvidaciju Ramiza Delalića Ćele.

Bitićija su ove sedmice na Graničnom prijelazu Orašje preuzeli pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine.

Ekstradicija navedenog osumnjičenog lica je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

Bitići zvani Svrka, osumnjičen je kako za ubistvo Ramiza Delalića, tako i pokušaj ubistva Amira Pašića Faće u Ulici Bazardžani na Baščaršiji. Svojevremeno se Muhamed Ali Gaši dovodio u vezu sa Bitićijem i ubistvom Ramiza Delalića.

Međutim, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu nije dokazana umiješanost Muhameda Ali Gašija u slučaju ubistva Ramiza Delalića. Bitići je osumnjičen da je zajedno sa još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatskog oružja sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je imao iznajmljen stan. Nakon ubistva Delalića pobjegli su Audijem A6 zatamljenih stakala. Pripadnici MUP-a KS-a tada su na licu mjesta tokom uviđaja pronašli šest čahura automatskog oružja.

Možda vam se svidi

Leave A Reply