Objavljena prognoza vremena za decembar: Evo kad stiže novi snijeg u BiH

Za razliku od prošle sedmice, kada su u Bosni i Herecegovini zabilježeni mrazni dani i temperature zraka niže od prosječnih za ovo doba godine, u ovoj sedmici očekuje se nešto toplije, ali i nestabilno vrijeme sa slabom kišom u nižim i povremenim snijegom u višim područjima, navode meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nešto više padavina moguće je da padne predstojeće subote. U jutranjim i većernim satima u centralnoj Bosni moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 1°C i 5°C, a u Hercegovini od 7 do 11°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između 7°C i 12°C, a u Hercegovini od 12°C do 16°C. U drugom dijelu sedmice očekivane temperature zraka kretat će se do 10°C u Bosni i 13°C u Hercegovini.

Naredne sedmice nestabilno vrijeme sa snijegom

Foto: Ilustracija

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima početkom naredne sedmice prognozira se nestabilno vrijeme s snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Stabilizacija vremenskih prilika moguća je u od 13.12. Minimalne temperature zraka spuštat će se do -8°C maksimalne temperature kretat će se do 4°C, saopćeno je.

Možda vam se svidi

Leave A Reply