Objavljena prognoza do ponedjeljka: Sutra bi ovim dijelovima BiH moglo napadati do 30 cm snijega

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Ivan Sedlo -4, Sokolac -3, Bugojno, Drvar i Sarajevo -2, Bihać, Gradačac, Jajce, Livno i Tuzla -1, Banja Luka 0, Brčko 1, Široki Brijeg 2, Mostar 3, Stolac 4, Trebinje 5, Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a ponegdje i sa kišom koja se može i lediti u dodiru sa tlom, te kišom u Hercegovini. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, jugozapadnim i sjevernim područjima Bosne. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu Bosne od 10 do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni.

Subota: Oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne i kišom u Hercegovini. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većem dijelu Bosne, od 5 do 15, u centralnim i istočnim područjima lokalno od 25 do 30 cm. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -4 do 0, na jugu do 7 stepeni.

Nedjelja: Jutro pretežno oblačno, na istoku i jugoistoku Bosne sa snijegom, a u ostalim djelovima umjereno oblačno i bez padaina. U ostatku dana, u cijeloj zemlji, bez padavina i postupno razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 3 do 7 stepeni.

Ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom i sunježicom, u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine kiša može prelazit u susnježicu. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 4, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 7 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Možda vam se svidi

Leave A Reply