Objavljen snimak policijskog ubistva tamnoputog mladića (VIDEO)

Nakon što je policija ubila 18-godišnjeg crnog tinejdžera na benzinskoj crpki u utorak navečer u predgrađu St. Louisa, policija je odlučila objaviti snimku zločina koji je zabilježila sigurnosna kamera.

” U strahu za svoj život, policajac je ispalio nekoliko hitaca pogodivši sumnjivca čime ga je fatalno povrijedio. Drugi sumnjivac pobjegao je s mjesta zločina”, izjavio je glasnogovornik policije St. Louisa.

Video je objavljen kako bi se svjedoci, koje je također snimila kamera, javili u policiju i dali svoje iskaze vezane za ovaj slučaj

Snimak sigurnosne kamere potvrđuje da je policajac ustrijelio muškarca koji je izvadio pištolj i uperio ga u njega dok mu je prilazio na benzinskoj pumpi u Berkeleyu.

Video je objavljen kako bi se svjedoci, koje je također snimila kamera, javili u policiju i dali svoje iskaze vezane za ovaj slučaj.

Nakon cijelog incidenta, oglasio se i šef tamošnje policije.

”Donešene su neke loše odluke. Uključujući i onu odluku policajca da ne koristi pištolj za omamljivanje i da ne nosi službenu kameru na uniformi, izjavio je Jon Belmar”, šef tamošnje policije.

Dodao je kako je ubijeni, Antonio Martin, imao dosje te je od ranije bio poznat policiji zbog napada vatrenim oružjem. 

Valja istaknuti da se Berkeley nalazi nekoliko minuta udaljenosti od Fergusona gdje je su policajci u augustu ubili Michaela Browna nakon čega su u cijeloj zemlji pokrenuti prosvjedi protiv pretjerano naslinih policijskih metoda.

Nakon Martinove smrti, uslijedili su protesti i u Berkeleyju koji su prerasli u nemire prilikom čega je jedan policajac stradao od eksplozije, a drugi je pogođen ciglom.

 

Kakanj-x/Jutarnji.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.