2.9 C
Kakanj
Subota, 17 Aprila, 2021

Objavljen snimak hapšenja novinarke Nidžare Ahmetašević: “Stavi lisice budali…Ideš ti u Jagomir”Na grupi Transbalkanska solidarnost pojavio se snimak na kojem se jasno vidi kako je i zbog čega uhapšena Nidćara Ahmetašević.

– Transbalkanska solidarnost staje u obranu aktivistkinje i novinarke Nidžare Ahmetašević iz Sarajeva koja je danas uhićena jer nije pognula glavu pred nepravdom. Uhićenje jest čvrst pokazatelj pritisaka i dokaz kriminalizacije solidarnosti kojima su aktivistkinje_i i novinarke_i izložene_i posljednjih godina kad izražavaju negodovanje, protestiraju protiv ušutkavanja i otimanja slobode govora i kretanja. Dosta je nasilja struktura, stanimo na kraj linču zagovornica_ka slobode!, napisano je na Facebook grupi Transbalkanska solidarnost.

Na kraju vide se jasno čuje skandalozno ponašanje službenog lica nakon što je novinarka zatražila da policajac pravilno stavi masku.

– Stavi lisice budali…Ideš ti u Jagomir, navodi se u snimku, nakon čega je prekinuto snimanje.

Poznata novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu zbog “činjenja krivičnog djela” i “nepoštovanja naredbi službene osobe”. Inače, Nidžara Ahmetašević je dugogodišnja novinarka i aktivistica, posebno aktivna na polju ljudskih prava, i zaštiti prava ljudi u pokretu.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO