Obilježena Evropska sedmica mobilnosti u Kaknju

0
Foto: Mirsad King Mujagić

Evropska sedmica mobilnosti koja se obilježava širom Europe, obilježena je i u našem gradu a organizator biciklijade je bilo udruženje biciklista ” POZITIVA ” Kakanj. Udruženje biciklista Pozitiva Kakanj u saradnji sa Općinom Kakanj i JU Kulturno-sportski centar Kakanj je 21.09.2018. organizovalo biciklijadu pod sloganom “Mix and move” (kombinuj i kreći se).

“Drago nam je što možemo reći da smo ispoštovali temu ove sedmice mobilnosti jer smo imali jednog trkača na biciklijadi,” saopćeno je iz udruženja.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ove godine učešće je uzelo preko sedadmdeset učesnika. Uprkos lošem vremenu odziv je bio značajan. Drago nam je sto smo mogli primjetiti da je bilo mnogo djece koja su došla na biciklijadu. Prvobitno su bile određene dvije nagrade za najstarijeg učesnika/cu i najmlađeg učesnika /cu, međutim nagrade su obezbijeđene za svu djecu. Iako su to bile simbolične nagrade djeca su bila oduševljena. Biciklijada kroz Kakanj povodom Evropske sedmice mobilnosti.

Uprkos lošem vremenu odziv je bio značajan da smo načisto iznenađeni. Ove godine smo imali najstarijeg učesnika od 84 godine gospodin Kulović Ferid te najmlađu učesnicu od samo 3,5 godine Brodlija Kanita koja je odvezla svu dionicu. Ovom prilikom im čestitamo, i zahvaljujemo se svim ucesnicima koji su došli danas te uveličali ovaj skup“, saopćeno je iz udruženja.

Danas smo bili svjedoci jedne lijepe price koja potiče iz Kaknja, pozitivna priča sa jakom porukom čitavom svijetu da se u Kaknju njeguje biciklizam i da se ulaže u razvoj ovog sporta.
Na mlađima svijet ostaje, pa nam je čast sto znamo da ima na kome da ostane jer danas je bilo mnogo djece koja su svojim nožicama pedalala i osjećali se važni što su dio ovakvog skupa.

Zahvaljujemo se svima koji su došli i podržali ovaj događaj te prepoznali kvalitet našeg rada.

Proud to be POZITIVA!