10.8 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Obilježavanje godišnjice formiranja Općinskog štaba odbrane Kakanj i godišnjice formiranja 311.lahke brigade Kakanj: U Muzeju Kaknja upriličen čast historije, izložena priznanja, zahvalnice i povelje dodijeljene profesoru i ratnom načelniku Kemalu Čelebiću

U okviru Programa obilježavanja godišnjice formiranja Općinskog štaba odbrane Kakanj i 311.lahke brigade Kakanj danas je u Muzeju Kaknja održan čas historije o temi  “Kakanjske jedinice Armije R BiH u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995”. Predavač je bio  Fadil Imamović, jedan od komandanata Općinskog štaba odbrane Kakanj, komandant 311.lahke brigade i jedan od komandanata 329.brdske brigade.

Čas historije je upriličen u prostoru stalne muzejske postavke predmeta iz perioda Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Među eksponatima stalne postavke bila su izložena i priznanja, zahvalnice i povelje dodijeljene profesoru i ratnom načelniku Kemalu Čelebiću čiji je patriotski angažman usko vezan za formiranje Patriotske lige Kakanj, a poslije i kakanjskih jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko dana navršilo se 5 godina od smrti ovog istaknutog patriote pa je ova izložba znak sjećanja i dubokog pijeteta prema Kemalu Čelebiću.

  

        

Zabilježeno u Muzeju Kaknja

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO