7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Obilježavanje “Dječije nedjelje” u Kaknju: Upriličeno svečano otvaranje sportskog poligona i igrališta

Utorak, 6. oktobar 2015. godine: U okviru obilježavanja “Dječije nedjelje”, u gradskoj jezgri Kaknja danas je upriličeno svečano otvaranje sportskog poligona i dječijeg igrališta koje su zajedno izgradili Tvornica cementa Kakanj i Općina Kakanj.

Na otvaranju kojem je prisustvovao veliki broj kakanjskih mališana i mladih prisutnima su se obratili načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj Branimir Muidža i Amel Tuka, najuspješniji bosanskohercegovački atletičar.

“Zaista smo sretni što imamo priliku u okviru obilježavanja Dječije nedjelje u Kaknju otvoriti novoizgrađeno igralište i sportski poligon. Zahvaljujem Tvornici cementa Kakanj koja je finansirala izgradnju ovog igrališta. Ovaj privredni subjekt je zaista lijep primjer naglašenog senzibiliteta prema potrebama lokalne zajednice, a posebno njenih najmlađih članova”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

otvaranje igralista1Zahvalnost onima koji su izgradili igralište iskazao je i Amel Tuka koji je svojim malim sugrađanima i omladini poželio da na igralištu osjete puno radosti i sreće.

Sportski poligon simboličnim bacanjem lopte na koš otvorili su Muidža, Mandra i Tuka, nakon čega su zajedno sa kakanjskim mališanima obišli mobilijar za dječiju igru i zabavu.

Nakon otvaranja, na sportskom poligonu utakmicu su igrale miješane selekcije juniora i kadeta Košarkaškog kluba Kakanj.

U izgradnju igrališta i nabavku mobilijara uloženo je 80.000 KM.

„Dječija nedjelja“ se tradicionalno obilježava početkom oktobra širom Bosne i Hercegovine sa ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite koji brinu o djeci. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO