Obavještenje za proizvođače maline u vezi konačne cijene

Članice Udruženja otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća FBiH ograđuju se od svih dosadašnjih objavljenih cijena otkupa maline u sezoni 2018. godine od strane nekih otkupljivača. S obzirom na mnogobrojne faktore koji utječu na konačnu cijenu, smatramo da je prerano uopće govoriti o konačnoj cijeni maline za sezonu 2018. godine“, stoji u saopštenju Udruženja otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća FBiH.

Udruženje ostaje pri stavu da će se cijena odrediti shodno Ugovoru, odnosno u vremenu kada se sagledaju i analiziraju svi relevantni faktori, a ona će se odrediti shodno uslovima tržišta i u najboljem interesu i proizvođača i otkupljivača.

Shodno gore navedenom, apelujemo na sve proizvođače da ne uništavaju svoje nasade, već da nastave sa berbama ranih sorti malina: willamette i meeker“, navodi se dalje.

Berba sorte polka će takođe biti otkupljena u punom rodnom kapacitetu, i ovim žele otkloniti sve sumnje u obezbjeđen otkup ove sorte.

 

 Izvor: Akta.ba

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar