O statusu profesorice Jasminke bruji region: Večeras ću prvi put jesti poslije 2 dana

0

Jasminka Milošević Profesorica filozofije u podgoričkoj gimnaziji „Slobodan Škerović“, pre par dana je statusom na Fejsbuku otkrila da, vjerovali ili ne, jede jednom u dva dana. Reakcije su burne, a evo o čemu se radi.

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

A kako se, zapravo, našla u ovoj bezizlaznoj situaciji?

 

Kako pišu crnogorski mediji, Jasminki je trenutno, zbog rešenja sudskih izvršitelja, blokirana plata koja inače iznosi oko 520 eura.

 

Prala je sudove, bila sobarica, radila po raznim firmama… dok nije dobila posao u prosveti, pre 20 godina. Već 17 godina predaje đacima u Podgoričkoj gimnaziji.

 

– Nije bilo lako. Sama sam podizala sina, preživjela porodične tragedije, smrt roditelja, smrt mlađe sestre, koju nisam vidjela na bolesničkoj postelji, jer nisam imala novca za autobus do Srbije. Moj sin je često išao u školu gladan. Jednom smo, deset dana, on i ja živjeli na beskvasnom hljebu sa solju, koji sam sam pravila. Ne žalim se, samo iznosim činjenice. Znam da su mnogi, naročito mnoge samohrane majke bile, i da jesu u sličnoj situaciji – izjavila je.

 

Na konstataciju jednog od korisnika Fejsbuka da nema niko pravo da joj više od pola plate uzima, ona je kratko napisala da će kontaktirati advokata i obudsmana.

 

Uz svu muku profesorica je podstanar i svakoga jutra iz Bara dolazi u Podgorici da predaje deci.

 

– Situacija je mnogo gora. Podstanar sam, sin mi plaća stanarinu i dio računa, više od toga ne može. Muž mi je veoma bolestan, ne radi. Imao je operaciju koju smo morali platiti. Mnogi profesori su u takvoj situaciji – objasnila je ona.

 

Obraćala se i predsjedniku sindikata škole, ali je pomoć izostala.