Kakanj-X – Više od portala

Jedan od najposjećenijih internet medija u Zeničko dobojskom kantonu,
a prepoznatljiv u cijeloj BiH i šire.

Historija

Portal je nastao u ljeto 2005.godine. U početku je bio zamišljen kao zabavni portal lokalnog karaktera sa informacijama isključivo iz Kaknja. U periodu kada je internet bio dostupan malom broju korisnika u Bosni i Hercegovini, kakanj-x je predstavljao pionire internet novinarstva u Kaknja. Kakanj-x svoju ekspanziju bilježi polovinom 2012.godine kada se redizanjnom stranice se pristupa profesionalnijem radu što se najviše ogleda u sadržaju stranice i njenoj dostupnosti.

Kakanj-x je najposjećeniji informativni portal u općini Kakanj, i drugi najposjećeniji informativni portal u kontonu. Naše članke su preuzimali ; Večernji list, Jutarnji list, Index.hr, Klix.ba, Doznajemo.com, Fuji TV, Face TV, OBN, Dnevni avaz, Kakanjske novine i mnogi drugi te smo čitani u programu Radio Kaknja.

Sadržaj

Kakanj-x uvijek nastoji pravovremeno informisati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde. Portal svojim tekstovima ukazuje na aktuelne probleme u različitim oblastima, s ciljem pozitivnih društvenih promjena, ali prije svega afirmiše pozitivne vrijednosti, ljude i događaje koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u društvu. Sadržaj portala se od nastanka do danas konstantno povećavao i napredovao. Kakanj-x jedan od medija koji ima profesionalnu redakciju sačinjenu od profesionalnih novinara i informatičara, saradnike koji su studenti žurnalistike, kao i saradnike u drugim bosanskohercegovačkim gradovima kao što su Zenica, Sarajevo, Tuzla … Kakanj-x objavljuje vlastiti sadržaj, ali i legalno razmjenjuje medijski sadržaj sa novinskim kućama i web portalima.

Kakanj-x je nezavisan portal iza kojeg ne stoji nijedna politička stranka niti marketinška agencija. Kakanj-x radi u okviru Udruženja građana „Online media-Mrežni medij“ Kakanj.

Internet u BiH

Prema dostupnim podacima, u Bosni i Hercegovini trenutno ima blizu dva miliona internet korisnika ili 42 posto populacije koja koristi internet.

Kakanj-x na društvenim mrežama i mobilnim uređajima

Kakanj-x na Facebooku ima preko 20.000 pratilaca, što također potvrđuje lidersku poziciju našeg portala u Kaknju, a uz to i privatni Facebook profil koji ima 5.000 prijatelja. Dizajn portala kakanj-x je prilagođen mobilnim i tablet uređajima. Aktuelni smo i na društvenim mrežama Google+, kao i twitteru. Posjedujemo vlastiti Youtube kanal sa video sadržajem u vlastitoj produkciji. Najnovijim dizajnom je omogućeno svim korisnicima Android, IOS i Windows phone uređaja da neometano posjećuju portal.