N/SF BIH uputio izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke

Prije svega, “žalimo i upućujemo izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku meča, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač”, kaže se u današnjem saopćenju N/FS BiH povodom sinoćnjih dešavanja po završetku kvalifikacione utakmice reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke na “Bilinom polju” u Zenici.

NS/FS BiH “osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi, a postupak pomoćnog trenera Stephana Giillia biće analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim”.

“Međutim, treba naglasiti da je navedeni incident krajnji epilog svega što se dešavalo na terenu tokom utakmice. Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je povredama dvojice našig igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja.

Senadu Luliću je slomljena jagodična kost i noćas je operisan, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica.

Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton.

Isti slučaj je bio i kod povrede Šunjića. I onda je sve eskaliralo provokacijom Manolasa upućenoj našim navijačima, što je bio samo nastavak storije koja je počela u Atini od novembra prošle godine, kada smo doživjeli niz neugodnosti na tribinama i na terenu. Ostalo se dalo vidjeti na snimku.

Nažalost, na kraju utakmice naši fudbaleri i pojedini članovi stručnog štaba nasjeli su na provokacije i odreagovali implusivno i nepromišljeno.

Na kraju želimo izraziti iskrenu zahvalnost vjernim navijačima koji su cijelo vrijeme bodrili ekipu, te našim sponzorima koji su osigurali besplatne sendviče i vodu, te našim fudbalerima koji su uložili i posljednji atom snage na terenu. Iz ove utakmice moramo izvući pouku, te se vratiti na put koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još kompaktniji i snažniji.

Put će biti trnovit, ali dok ima šanse, nećemo odustati”, navodi se u saopćenju.

Možda vam se svidi

avatar