NS BiH dobija modernu, funkcionalnu i atraktivnu zgradu

Jedan od uspješnih poslovnih poteza menadžmenta NS/FS BiH u protekloj godini bio je kupovina nove poslovne zgrade površine 5.900 m2 . Ovaj objekat koji je pripadao Geodetskom zavodu BiH, nalazi se u sarajevskoj opštini Novi Grad u ulici Bulevara Meše Selimovića, a kupljen je putem sudske prodaje na  javnoj licitaciji, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Na sjednici IO NS/FS BiH održanoj u decembru prošle godine prvi put je predstavljen „Idejni projekat sanacije, rekonstrukcije i adaptacije“ objekta u koji bi administracija Saveza trebala da se preseli u drugoj polovini ove godine. Pored sopstvenih sredstava, za kupovinu i renoviranje  poslovne zgrade, dio sredstava NS/FS BiH je obezbijedio putem UEFA investicionog projekta te  FIFA razvojnog fonda.

Najveći dio prostora nove Kuće fudbala koristit će NS/FS BiH a predviđeno je da se dio koji prevazilazi potrebe Saveza izdaje.

Generalni sekretar Jasmin Baković je istakao da kuća fudbala sa svojom okolinom treba da bude prvenstveno funkcionalana, moderna te atraktivna i privlačna ljubiteljima fudbala ali i svim drugim ljudima.

Između ostalog tu će se nalaziti kongresni centar sa tri sale, muzej, tofejna sala, fan šop, zatim restoran, podzemna garaža, vanjska parking mjesta, fontana, zelene površine itd. Kancelarijski prostori će biti usklađeni sa potrebama Generalnog sekretarijata. Važno je reći da će svi organi Saveza kao i kompletna administracija imati odlične uslove za rad.

Predviđeno je da javni tender za izvođača radova bude raspisan u martu mjesecu, a nakon provedene ove procedure,  da se krene i sa konkretnim radovima na rekonstrukciji i adaptaciji nove poslovne zgrade Saveza.

Ovdje  možete pogledati kako će izgledati vanjsko uređenje „Kuće nogometa/fudbala“ nakon završene rekonstrukcije.

(PATRIA)

Možda vam se svidi

Leave A Reply