Novogodišnje slavlje u svijetu: Milioni na trgovima, deseci poginulih

Tokom proslave Nove godine u Danskoj u nesrećama izazvanim vatrometima poginule su tri, dok su dvije osobe teško povrijeđene

Tokom novogodišnje noći organizovane su proslave na otvorenom širom svijeta, a neke od masovnih zabava završile su i kobno.

Oko milion ljudi prisustvovalo je dočeku Nove godine u New Yorku, a u 2015. godinu uplovili su zajedničkim odbrojavanjem i spuštanjem kristalne kugle na njujorškom Times Squareu na sedam stepeni ispod nule.

Nakon toga uslijedio je i vatromet.
nova4
Brojni posjetioci New Yorka ranije su se okupili na Times Squareu gdje su kampovali, kako bi osigurali što bolje mjesto za doček nove 2015. godine.

Stanovnici Rima s velikom euforijom su ušli u Novu 2015. godinu.

Na hiljade stanovnika talijanske prijestolnice, ali i stranih turista, 2015. godinu su dočekali ispred čuvenog Coloseuma.

Stanovnici glavnog grada Njemačke, Berlina, spektakularnim vatrometom su zakoračili u Novu 2015. godinu.

Na stotine hiljada osoba okupilo se na Brandenburg kapiji gdje je održan javni doček Nove godine.

Okupljeni građani su s velikim oduševljenjem i euforijom proslavili doček 2015. godine.

Stanovnici glavnog grada Španije, Madrida, spektakularnim vatrometom ušli su u Novu 2015. godinu.

Naime, na hiljade osoba okupilo se na centralnom trgu Sol u Madridu, gdje je upriličen javni doček Nove godine.

Stanovnici Indonezije spektakularnim vatrometom praktično su zapalili nebo te tako ušli u Novu 2015. godinu. Naime, građani grada Karo u Indoneziji vatrometom iznad brda Gundaling ušli su u 2015. godinu. Doček Nove godine održan je i u drugim gradovima u ovoj azijskoj zemlji.
nova
– Nesreće u Danskoj i Šangaju –

U novogodišnjoj noći u Šangaju u metežu poginulo 35 osoba.

Naime, u gužvi u mjestu Bund u priobalnom djelu Šangaja poginulo je 35, dok su 42 osobe povrijeđene. Povrijeđene osobe su prebačene u lokalne bolnice.

Policija vodi istragu kako bi utvrdila kako je došlo do nesreće. Inače, hiljade građana se odlučilo i izašlo na ulicama Šangaja, kako bi na otvorenome dočekali Novu godinu.

Tokom proslave Nove godine u Danskoj u nesrećama izazvanim vatrometima poginule su tri, dok su dvije osobe teško povrijeđene.
nova5
Osim u Kopenhagenu, u drugim danskim gradovima jučer od popodnevnih sati počeli su vatrometi koji su trajali i nakon ulaska u 2015. godinu.

Ipak, u dva odvojena slučaja u mjestima Assens i Skjellerup u Sjevernom Jyllandu teško je ranjeno nekoliko osoba prilikom aktiviranja pirotehničkih sredstava.

Tom prilikom tri osobe su smrtno stradale, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede, nakon čega su prebačene u bolnicu u Kopenhagenu.

 

Izvor:Anadolija

Možda vam se svidi

Comments are closed.