Novo mjesto susreta će približiti građane BiH Evropskoj uniji

0

Europe House u Sarajevu, u historijskoj zgradi Vječne vatre u srcu grada, postat će novo mjesto susreta kulture, akademske zajednice, umjetnika i svih građana koji žele približiti Bosnu i Hercegovinu Evropskoj uniji.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ugovor o zajmu za nove prostorije Europe House danas su u Sarajevu potpisali ambasador Johan Satler (Johann Sattler), šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Dio Evropske unije
Ambasador Satler čestitao je projektnom timu te naglasio da je potpisivanje zvaničnog ugovora važan korak ka približavanju Evropske unije građanima Bosne i Hercegovine. 
Ovo je odlična lokacija, u samom srcu grada. Evropska unija je u srcu svih građana Bosne i Hercegovine koji se žele pridružiti našoj Uniji. Vi ste dio evropskoj kulturnog i naravno geografskog prostora i jednoga dana ćete biti dio Evropske unije. Ova lokacija za naše nove prostorije u samom centru grada je pravi pokazatelj toga. Vjerujem da će ovo mjesto biti otvoreno za sve građane, studente, akademsku zajednicu i umjetnike. Bit će to pravi centar za sve građane koji žele biti dio Evropske unije i koji žele osjetiti šta to znači biti dio Evropske unije – istakao je ambasador Satler.