10 C
Kakanj
Četvrtak, 6 Maja, 2021

Novitet u Kaknju: Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017“

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, u saradnji sa Sportskim savezom Kakanj i pod finansijskim pokroviteljstvom Općine Kakanj, organizira sportsko-rekreativno takmičenje u malom nogometu pod nazivom Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017“. Cilj ove sportske priče je okupiti što veći broj kakanjskih mjesnih zajednica kako bi se ljudi družili, te zdravo i korisno trošili svoje slobodno vrijeme, ali i ukazati na činjenicu da Općina Kakanj cijeni značaj mjesnih zajednica koje su partneri u realizaciji projekata, u definiranju prioriteta za ulaganja, u prikupljanju informacija sa terena…

Početak takmičenja je planiran za 19.februar 2017.godine, a završnica krajem mjeseca aprila tekuće godine. Liga će se igrati u tri faze i to: prva i druga faza po grupama i  bod sistemu, a treća faza finalni susreti (polufinale i finale). Učešće ekipa je besplatno. Jedna mjesna zajednica može imati jednu prijavljenu ekipu, maksimalan broj prijavljenih igrača po ekipi je 12, a u prijavu ekipe se mora upisati minimalno 8 igrača. Prijavljena ekipa ne može imati više od jednog igrača koji se aktivno bavi igranjem nogometa u takmičarskim ligama. Igrači koji predstavljaju mjesnu zajednicu moraju biti mještani iste mjesne zajednice, a gornja granica starosti igrača je 2001. godište. Na prijavi mora biti potpis i pečat predsjednika mjesne zajednice.

Rok za prijave ekipa je 13.februar, a termin izvlačenja je 17.februar u 16:00 sati u kultnom školskom Caffe baru „Europa“ koji se nalazi u sklopu Sportske dvorane Kakanj. Ekipe se prijavljuju na pripremljenom obrascu koji se može dobiti u prostorijama uprave Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj, a također se može po zahtjevu dobiti i na željeni fax ili e-mail.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na broj  telefona: 032/ 771 920.

Pravila i propozicije su prilagođeni rekreativcima, pa će se igrati sa 5 + 1 brojem igrača. Nakon prijave sve ekipe će preko svojih predstavnika dobiti striktne propozicije takmičenja kako bi se lakše i što regularnije takmičenje moglo odvijati. Na svim utakmicama će biti obezbjeđeno profesionalno suđenje, zapisničari, fizičko osiguranje, fotograf, semafor i medicinska ekipa. Takmičenje će također biti medijski pokriveno. Za tri prvoplasirane ekipe obezbjeđene su vrijedne nagrade.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO