Novi udari vjetra u Zagrebu: Vatrogasci imali 700 intervencija

0

Jak vjetar koji od nedjelje navečer puše na području Zagreba tokom cijele noći i dobrog dijela dana rušio je stabla, reklame, suncobrane, čupao krovove i dijelove fasada. Gradske službe su imale više od 700 intervencija, a pet osoba je povrijeđeno, piše Index.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nakon što se predvečer u ponedjeljak vjetar u Zagrebu smirio, u kasnim je večernjim satima ojačao, a tokom noći ponovo počeo puhati snažnim udarima. Ipak, intenzitet bi trebao biti slabiji nego prethodne noći.

Zagrebačke ulice bile su pune odlomljenih grana. Bilo je i problema u gradskom prijevozu. Ponegdje je bilo i razbijenih semafora, hitne službe i vatrogasci interveniraju cijelog dana, a policija je upozorila građane da ne izlaze vani ako ne moraju.

Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od jučer imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na saobraćajnicama. Zbog srušenog drveća u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti.

Do ranih jutarnjih sati odrađeno je 178 vatrogasnih intervencija širom Zagreba,prenosi Avaz

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina.