Novi Gmail sada objedinjuje i druge naloge

0

U unaprijeđenoj verziji moguće je dodati Yahoo, Hotmail ili kućni mail i sve kontrolisati preko jedne aplikacije.

Google je ovih dana izbacio novu verziju mobilne aplikacije za svoju elektronsku poštu, koja omogućava objedinjavanje drugih naloga. To znači da svako ko koristi više od jednog mail naloga sada može sve da kontroliše preko Gmaila.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nova verzija izgleda malo drugačije. Za sastavljanje novog maila više nema ikone pisamceta, već je pri dnu ekrana olovka u crvenom krugu koju treba kliknuti.

Da bi se koristio unaprijeđeni Gmail dovoljno je imati verziju androida 4.0 ili noviju. Pošto se sa Play Storea ažurira postojeća verzija Google elektronske pošte, potrebno je da se doda novi nalog u podešavanjima u samoj aplikaciji u Play prodavnici. Možete da dodate novi Gmail nalog, ako ih imate više, ili na primjer onu sa Yahooa ili Hotmaila. Moguće je dodati i adresu otvorenu kod provajdera interneta ili kompanijski mail ukoliko je to u skladu sa politikom firme. Poruke u aplikaciji ostaju razdvojene za svaki pojedinačni nalog.

Novi Gmail donosi neke opcije najnovije verzije androida koji se zove Lolipop, ali nema veze sa aplikacijom Inbox, koju je nedavno predstavio Gmail tim i neobična je po tome što, da bi joj se pristupilo, morate da dobijete preporuku prijatelja ili poziv od samog Googlea.

Inbox je zamišljen kao mješavina mail, Facebooka i rokovnika. Korisnike zatrpane elektronskom poštom obradovaće to što u ovoj aplikaciji neke mailove mogu da „uspavaju”, to jest odlože za kasnije. Inbox takođe grupiše mailove prema vrsti, odvajajući na primjer reklame i obavještenja sa društvenih mreža, ali ne kao Gmail sada u odvojene kartice. Uz sve to daje neke informacije u realnom vremenu a koje imaju veze sa sadržajem maila. Na primjer, ako putujete avionom, pronalazi i objavljuje informacije u vezi sa željenim letom. Mišljenja korisnika koji su isprobali „inbox” za sada su podijeljena.

Kako ubaciti drugi nalog

– Otvorite aplikaciju

– Dodirnite meni u gornjem lijevom uglu

– Pri vrhu dodirnite strelicu s desne strane korisničkog imena

– Dodirnite „dodaj nalog”

– Možete dodati novi Gmail nalog, adresu koja nije Gmail (personal) ili poslovnu mail adresu (corporate)

– Da biste dodali nalog pratite korake na ekranu