Novi detalji o misterioznoj smrti Muhameda Vehabovića: Uhapšen jedan muškarac, predat Tužilaštvu u Tuzli

Muhamed je preminuo u petak ujutro u svom domu u Brijesnici Velikoj. Prethodno su ga, u četvrtak oko ponoći, kući donijele neke osobe iz lokalnog kafića, a njegovom ocu i majci rekli da je pijan. Obdukcija je kasnije potvrdila da je preminuo usljed teške povrede glave.

Gračanička policija dostavila je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona izvještaj, nakon istrage o smrti Muhameda Vehabovića iz Brijesnice Velike. Uz izvještaj koji sadrži veći broj izjava svjedoka, tužilaštvu je danas predata i muška osoba koja će biti ispitana, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu za Faktor.

Muhamed Vehabović preminuo je u petak ujutro u svom domu u Brijesnici Velikoj. Prethodno su ga, u četvrtak oko ponoći, kući donijele neke osobe iz lokalnog kafića, a njegovom ocu i majci rekli da je pijan. Obdukcija je kasnije potvrdila da je preminuo usljed teške povrede glave.

– Tužilaštvo će detaljno analizirati sve zapisnike o izjavama svjedoka, a osoba koja je predata u našu nadležnost bit će ispitana. Tek nakon toga bit će donesena tužilačka odluka – rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Mirnes Vehabović, brat preminulog Muhameda, danas nam je rekao da je kontaktirao s policijom i da je dobio informaciju da je gračanička policija završila svoj posao, ali drugi detalji porodici nisu saopćeni.

Faktor nezvanično saznaje da je uhapšeni muškarac osumnjičen za prouzrokovanje smrti iz nehata.

Možda vam se svidi

Leave A Reply