Novi bilbord prostori za političko oglašavanje !

Odsjek za inspekcije Općine Kakanj planira realizirati preventivne, te u slučaju potrebe i represivne mjere, kako bi se spriječila svaka mogućnost nastanka haosa u pogledu izbornog plakatiranja na području općine Kakanj, u smislu postavljanja izbornih plakata na mjestima koja nisu predviđena za tu svrhu. Odsjek za inspekcije se, stoga, oglasio saopštenjem za sve političke subjekte.

Obavještavamo sve političke subjekte i nezavisne kandidate koji su registrovani za Opće izbore 2014. godine da su dužni pridržavati se odredbi Izbornog zakona Bosne i Hercegovine kojima je predviđeno da nadležna tijela neće dopustiti političkim strankama, koalicijama, listama nezavisnih kandidata i nezavisnim kandidatima da postavljaju oglase, plakate, postere, odnosno ispisuju svoja imena ili slogane koji su u vezi s izbornom kampanjom, unutar ili na zgradama u kojima su smještena tijela vlasti na svim nivoima, javna preduzeća, javne ustanove i mjesne zajednice, na vjerskim objektima, na javnim cestama i javnim površinama, osim na mjestima predviđenim za plakatiranje i oglašavanje.

Takođe, sve političke subjekte i nezavisne kandidate kao i druga fizička i pravna lica podsjećamo na odredbe Odluke o komunalnom redu Općine Kakanj kojima je zabranjeno postavljanje plakata, oglasa i sličnih objava van dozvoljenih mjesta, kao i ispisivanje poruka bilo kojeg sadržaja, a naročito na fasadama, ogradama, potpornim zidovima, drveću, rasvjetnim stubovima, stubovima saobraćajne signalizacije i ostalim stubovima, energetskim i drugim postrojenjima i sličnim objektima i na trotoarima, bez saglasnosti nadležne službe Općine Kakanj.

plakati 2

U skladu sa navedenom Odlukom, plakati, oglasi i slične objave i predmeti postavljeni van dozvoljenih mjesta uklonit će se po rješenju nadležnog inspektora, a o trošku lica koje ih je postavilo.

Ako izvršilac prekršaja ne postupi po rješenju komunalnog inspektora, naložena radnja bit će izvršena prisilno na trošak lica koje je počinilo prekršaj uključujući i troškove premještanja i skladištenja (čuvanja).

Podsjećamo sve subjekte na teritoriji Općine Kakanj da je postupanje suprotno gore navedenom predviđeno kao prekršaj Odlukom o komunalnom redu Općine Kakanj, te da su predviđene i novčane kazne od 300,00 KM do 1000,00 KM.

Možda vam se svidi

Comments are closed.