Nova Vlada Crne Gore mora unaprijediti odnose sa Rusijom

 
Kako prenose regionalni mediji, odnosi Crne Gore sa Ruskom Federacijom su tradicionalni i potrebno ih je poboljšati u narednom periodu, zajednička je ocjena lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i ambasadora Rusije u Podgorici Vladislava Maslenikova.
Abazović se, kako je saopćila URA, sastao jučer s ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavom V. Maslenikovim.
– Mi smo mala država i dobro je da budemo u kolektivnom sistemu sigurnosti, ali to ne znači da treba da imamo loše odnose sa bilo kojom državom, a naročito ne sa Rusijom. Velika je odgovornost na novoj Vladi da unaprijedi odnose sa Ruskom Federacijom i to je naša obaveza – kazao je Abazović.
Konstatirali su da odnosi između Podgorice i Moskve nisu na nivou kakvi bi trebali da budu i zajednički se saglasili da se takvo stanje mora mijenjati.
Abazović je Maslenikovu kazao da je turizam važna privredna grana Crne Gore i da strane turiste dominantno čine Rusi, pozivajući ih da i dalje dolaze u Crnu Goru, gdje su, kako je ocijenio, uvijek dobrodošli.
– Bilateralni odnosi sa Crnom Gorom nešto su se popravili u odnosu na 2016. godinu, ali je cilj da saradnja između dvije države bude na maksimalno visokom nivou. Prostora za saradnju ima u oblasti obrazovanja, kulture, ekonomije… Stipendije koje daje Ruska Federacija za školovanje crnogorskih studenata u našoj zemlji se povećavaju i mi ćemo se truditi da to ostane na visokom nivou i u narednom periodu – istakao je Maslenikov.
Prostora i mogućnosti u svakom aspektu za saradnju ima i to je zaključak zvaničnog sastanka lidera URE i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori.
Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar URE Mileta Radovanić i Kiril Kirža, ataše za odnose sa javnošću Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Možda vam se svidi

Leave A Reply