NOVA NESREĆA MALEZIJSKOG AVIONA Izletio s piste i završio u blatu: 'Rekli su nam: Bježite van!'

Svega dva dana nakon što je nestao jedan od njenih aviona, zrakoplovna kompanija AirAsia pretrpjela je još jedan udarac nakon što je drugi putnički zrakoplov danas skliznuo s piste prilikom slijetanja.

Incident, koji srećom nije završio tragično, dogodio se na letu iz glavnog filipinskog grada Manile prema Kalibu, smještenom u središtu te otočne države.

Avion A320 sa 159 putnika i članova posade završio je na blatnoj livadi, a prestravljeni ljudi letjelicu su napuštali pomoćnim toboganom na napuhavanje.

Niko od putnika nije ozlijeđen. Do nezgode je došlo zbog problema s jakim vjetrom.

– Upravo smo sletjeli u Kalibo u avionu kompanije AirAsia koji je promašio pistu. Čini se da niko nije ozlijeđen. Zakočio je vrlo naglo. Motor je odmah ugašen, a nama su rekli da ostavimo torbe i brzo napustimo avion. Čekali su nas vatrogasci – napisala je na Twitteru novinarka Jet Damazo-Santos. Objavila je i niz fotografija.

Starijim putnicima odmah po iskrcavanju medicinske službe su mjerile krvni tlak.

– Svih 153 putnika i članova posade sigurno je izašlo iz aviona, nitko nije ozlijeđen. Svi putnici su smješteni u hotel i naše osoblje im pomaže – objavili su iz aviokompanije.

Izvor:Jutarnji.hr

 

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.