7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Nova dodjela novčane pomoći građanima Kaknja čiji su objekti uništeni ili oštećeni u prirodnoj nesreći iz maja 2014.godine

Nakon što je u proteklom periodu realizirano nekoliko aktivnosti čiji je cilj bio pomoći građanima Kaknja čiji su objekti uništeni ili oštećeni u prirodnoj nesreći iz maja 2014.godine, slijedi nova dodjela pomoći. U svrhu dodjele pomoći za 205 građana Kaknja bit će izdvojen novčani iznos od 132.750 KM. Kako bi se izvršila isplata sredstava, potrebno je prethodno izvršiti potpisivanje ugovora.

Potpisivanje ugovora će biti upriličeno na tri lokacije.

Za stanovnike sa područja naselja Doboj potpisivanje ugovora će organizirati Savjet MZ u svojim prostorijama, dok će za stanovnike sa područja Povezica potpisivanje ugovora realizirati predsjednik Savjeta MZ Povezice Jasminko Omić.

Za stanovnike ostalih područja potpisivanje ugovora će organizirati Služba civilne zaštite u sali Općine Kakanj (treći sprat), počevši od 25. februara 2016.godine do završetka ove aktivnosti, svakog radnog dana od 7:00 do 15:30 sati.

Visina pojedinačnih novčanih iznosa utvrđena je srazmjerno visini procijenjene štete od strane Komisije za procjenu šteta općine Kakanj.

Mujčinović Sakibu iz Sopotnice dodjeljuje se novčana pomoć u iznosu od 23.250 KM za pomoć u izgradnji stambenog objekata, odnosno za rješavanje stambenog pitanja.

Po 1.000 KM dobit će 12 vlasnika ili posjednika objekata sa utvrđenim građevinskim štetama na stambenim objektima preko 4.000 KM.

Visina novčanog iznosa od 750 KM koja se dodjeljuje Alajbegović Junuzu, kod kojeg je zabilježena šteta do 4.000 KM, utvrđena je na osnovu specifičnosti i visine građevinske štete.

Za 192 vlasnika ili posjednika objekata sa utvrđenim građevinskim štetama na stambenim objektima do 4.000,00 KM dodjeljuje se pomoć u iznosu iznosu od 500 KM.

Odluku o dodjeli novčane pomoći donijela je Komisija za raspodjelu sredstva za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju stambenih objekata koju je formiralo Općinsko vijeće Kakanj, a sredstva je odobrio Federalni štab civilne zaštite.

Tabela sa imenima osoba kojima će biti dodijeljena novčana pomoć može se vidjeti klikom ovdje

(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO