Nokautirao učenicu nasred časa, djevojčica izgubila svijest

0

Nakon napada jednog roditelja na učenika i nastavno osoblje OŠ “Vuk Karadžić” u Bačkoj Palanci (Srbija) 29. oktobra, u toj ustanovi zabilježeni su novi incidenti – tuča dva učenika na času, ali je i jedan od njih nekoliko dana prije toga nokautirao vršnjakinju pred nastavnicom.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Učenik kažnjen

Uplašena majka djevojčice više ne želi da šuti o tom slučaju i obratila se “Blicu” u nadi da će zaustaviti nasilnog učenika protiv kojeg je škola pokrenula disciplinski postupak zbog napada na njenu kćerku, a koji, sudeći po njegovom trenutnom ponašanju, nije uticao na njega.

Kaže da je nakon toga intervenisala Hitna pomoć te da je njena kćerka pregledana u ambulanti u Bačkoj Palanci, gde su joj konstatovane otekline na obrazu i iza lijevog uha.

Pokrenut postupak

– Nakon pregleda vratili smo se u školu da damo izjavu i produžili u Novi Sad u Institut za zaštitu djece i omladine po preporuci ljekara naše ambulante kako bi se uradio detaljniji pregled, što je i učinjeno. Na sreću, moja kćerka nije zadobila velike fizičke povrede, ali je taj incident svakako ostavio neke psihičke ožiljke – priča majka.

Ističe da je slučaj prijavila policiji, koja je napravila zapisnik i da su bili na razgovoru u Centru za socijalni rad.

Razrednik njene kćerke rekao im je, prepričava majka, da je protiv nasilnog dečaka pokrenut vaspitno-disciplinski postupak zbog, kako je Komisija škole utvrdila, trećeg (najvišeg) stepena nasilja nad drugaricom iz razreda.

Rekao joj je i da je protiv njene ćerke pokrenut vaspitno-disciplinski postupak zbog drugog stepena nasilja jer je krenula ka nasilniku u namjeri da se sa njim razračuna.