NJEMAČKI JAVNI SERVIS VRLO DIREKTNO: "U Hrvatskoj vlada očaj"

Televizija ZDF emitovala je šestominutni prilog o Hrvatskoj pod nazivom “Očaj na Jadranu”.
 
U njemu se ističe da u Hrvatskoj jedva ima turista te da je za mnoge koji rade u turističkom sektoru, to veliki finansijski udar.
“Tako izgleda kriza u Hrvatskoj”, kaže novinarka ZDF-a dok je na snimku prizor više od sto jahti za iznajmljivanje i čarter plovidbu koji stoje i dalje zavezani uz obalu. “Nedostaju putnici”, ističe se u prilogu.
 
ZDF je razgovarao s Ivanom Rakuljićem, kapetanom jedne od tih jahti, koji kaže da već tri mjeseca pokušava da smisli način kako da njegova jahta opet bude profitabilna. “Teško je”, kaže i priča o tome kako ga svaki dan zove njegova posada i žali se da više nemaju od čega da žive pa se nadaju da će jahta s gostima uskoro isploviti.
U videoprilogu slijede prizori za ovo doba godine nekarakteristično prazne splitske Rive i starog grada, a u prilogu se kaže da ove godine u luci ne pristaju kruzeri.
 
“Masovni turizam izostaje. To je katastrofa za cijelu zemlju”, navodi ZDF i dodaje da se u Splitu osjeća atmosfera očaja.
 
S druge strane, ZDF je našao i neke njemačke turiste u Splitu, kojima se sviđa što nema gužve i što je sve jeftinije. “Sada je svugdje happy hour”, kaže jedan, dok drugi ističe da mu je “žao Hrvata, jer se vidi da ništa ne zarađuju”.
Slobodna Bosna

Možda vam se svidi

Leave A Reply