Njega obrva: Greške koje svi pravimo

Od trenda “jedva vidljivih” koji je na snazi bio 2007. godine, do današnjeg trenda punih i gustih, naše obrve su prešle dugačak put.

I dok više ne čupamo pretjerano obrve i dalje se provlače greške koje mnoge dame uporno rade, a koje sputavaju jednom od najupadljivijih dijelova na licu da budu lijepe i u punom sjaju. Uspjeli smo da pitamo nekoliko profesionalaca da nam otkriju koje su to greške i kako da naše obrve njegujemo na pravi način, a njihove savjete možete pročitati u nastavku…

Čupanje bez plana

Uklanjanje dlačica koje nisu na svom mjestu je sasvim u redu, ali prema kozmetičarima je bolje ostaviti “slobodno” čupanje profesionalcima. Napravite plan i oblik koji želite da postignete tako što ćete popuniti obrve i kreirali njihov savršen izgled. Višak počupajte i isijecite, a na ovaj način ćete spriječiti pravljenje asimetričnih obrva sa “rupama”.

Stavljate proizvode za njegu lica na obrve

Tonici, micelarne vode, hidratantne kreme… Svi ovi proizvodi su sjajni za našu kožu – ali ne i za obrve. Nikada ne stavljajte proizvode na obrve jer tako možete zapuštiti folikulu dlačica, što sprječava njihov rast i izaziva opadanje.

Koristite ogledalo koje uvećava

Sigurno vam se desilo da ste previše počupali nego što je trebalo… Za to možete okriviti ogledalo koje uveličava, ako ste ga koristili. Sa ovim ogledalom možete vidjeti svaku dlačicu koja se čak ni ne vidi, a dobro znate da samo jedna ili dvije počupane dlačice mogu promijeniti izgled obrva. Čupajte obrve prije običnim ogledalom, fokusirajući se donji dio obrva gde ima najviše izraslih dlačica. Takođe se udaljavajte od ogledala na svakih nekoliko dlačica kako biste vidjeli cjelokupni proces.

Previše ih skraćujete

Kada ste u nedoumici, uvijek manje skraćujte makazama jer kada su previše skraćene neće izgledati lijepo. Najbolje je da ih začešljate ka gore i laganim pokretima skratite samo vrhove kako bi u normalnom položaju izgledale gušće i bolje.

Mikroblejding

Mislite da svi problemi nestaju kada se odlučite za trajnu šminku? Možda će vam u početku biti sjajno, ali morate prihvatiti da od tada ništa nećete moći da mijenjate, pa čak ni kada vam se, zbog starenja, spuste kapci. Umjesto da u potpunosti uklanjate svoje obrve, držite se olovke i drugih različitih proizvoda koji će vam donijeti instant punoću, a koje ćete moći da mijenjate. (zenskimagazin.rs)

Možda vam se svidi

avatar