Niko pojedinačno ne smije svojatati proteste

On poručuje da niko pojedinačno ne smije svojatati niti organizaciju protesta, niti opravdan bunt ljudi protiv postojeće vlasti.

“I Nezavisni blok je prije nekoliko mjeseci najavio da će organizirati proteste i pozvati narod na ulicu, ukoliko vlast ne organizuje poštene izbore i omogući elektronsko glasanje. Ali kad je Hadžikadić već odredio termin, nismo htjeli da to dijelimo, nego smo se pridružili. Ali nadalje, ova se borba za promjene mora voditi zajedno i koordinirano i sva opozicija mora biti uključena. Naredne proteste moramo zajedno svi i najaviti i organizirati. Zato sam poslao poziv svim kolegama iz opozicije da se narednih dana sretnemo i utvrdimo zajednički nastup i oko zajedničkog upućivanja u parlamentarnu proceduru Izbornog zakona BiH koji osigurava elektronsko glasanje, a čiji je tekst više stranaka iz oba bh. entiteta utvrdilo, do organizacije potpisivanja peticije građana za usvajanje tog izbornog zakona i oko zajedničke najave i organizacije narednih protesta, koji bi se mogli održati već 20. juna i na kojima bi se moglo pokazati da postoji jedinstven nastup opozicije i da režim neće uspjeti u namjeri da je posvađa i podijeli”, smatra Šepić.

Naglašava da svi moraju shvatiti koliko je važan taj zajednički nastup i zajedničke poruke na prostoru cijele države i da će takvu sliku poslati ubrzo, a da će priča o podjeli i prepucavanjima opozicije biti prošlost.

Dosad je veći dio pozvanih na sastanak potvrdio prisustvo iduće sedmice.

Možda vam se svidi

Leave A Reply