Niko neće uspjeti da svoje političke leševe podmetne SBB-u

Povodom današnje Odluke da se produži pritvor gospodinu Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman, uglednim članovima SBB-a, ova stranka saopćava da niko neće moći da svoje političke leševe i ubistva podmeće drugima.

Nakon dugogodišnje bezuspješne keljmendizacije Fahrudina Radončića, koji je i pored toga na prošlim izborima dobio povjerenje više od 200 hiljada glasača i SBB postao druga najjača stranka u FBiH po rezultatu, sada se na isti način pokušava keljmendizirati cijeli SBB.

SBB poziva neovisno sudstvo – pred kojim tužitelji i advokati trebaju biti ravnopravne strane – da ne dozvoli gubljenje svog kredibiliteta kako se ne bi reprizirali poznati slučajevi političkih montiranih optužnica u predmetima protiv Šarovića, Čovića, Ivanića i više drugih sličnih primjera.

SBB apeluje na Sud BiH da zaustavi pokušaje političkih eliminacija koje već duže vrijeme dolaze iz pojedinih tužilačko – porodičnih centara.

SBB i dalje neće dozvoliti cijepanje koalicije koja je stabilizirala Federaciju i BiH, čak iako se eventualno utvrdi da pojedinci iz vrha SDA već duže rade na ovom scenariju.

SBB ističe da nikakve provokacije neće moći zaustaviti legalistički put da se istražuju velike antikorupcijske afere i razjašnjvaju brojna politički motivirana ubistva te da ništa ne može SBB skrenuti sa čvrste probosanske i sekularističke orijentacije, navodi se u saopćenju SBB-a. (Avaz.ba)

Možda vam se svidi

Leave A Reply