Nike prekinuo sponzorski ugovor s Marijom Sharapovom

Američka kompanija sportske opreme Nike odlučila je da privremeno suspenduje sponzorstvo ruske teniserke Marije Sharapove, koja je jučer saopštila da je bila pozitivna na doping testu tokom Australian Opena.

“Tužni smo i iznenađeni informacijama o Mariji Sharapovoj. Odlučili smo da suspendujemo sponzorstvo dok traje istraga. Pažljivo ćemo pratiti razvoj situacije”, rekao je za France press potparol Nikea Kedžuan Vilkins.

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta Marija Sharapova saopštila je jučer u Los Angelesu da je bila pozitivna na doping testu tokom Australian Opena. Osvajačica pet Grand slam titula bila je pozitivna na meldonijum, supstancu koju je uzimala od 2006. godine zbog zdravstvenih problema.

Upotreba te supstance zabranjena je 1. januara ove godine. Ova 28-godišnjakinja rekla je da je 22. decembra dobila pismo Svjetske antidoping agencije (WADA) sa obavještenjem o tome, ali da nije pročitala spisak.

Sharapova je jedna od najpopularnijih ambasadora američke kompanije, a često se u prošlosti pojavljivala u reklamama Nikea.

Ruskinja je protekle sezone zaradila 29 miliona dolara, od čega samo sedam na teniskim turnirima.

Beta

Možda vam se svidi

avatar