Nikad više “bez baterije”?

Ostati “bez baterije” jedan je od najvećih strahova modernog doba. Većina nas pazi da im je mobilni telefon napunjen, a nerijetko sa sobom nosimo i punjače. Ipak, svemu tome uskoro bi mogao da dođe kraj.

Kompanija Apple trenutno istražuje mogućnosti bežičnog punjenja mobilnih telefona i ostalih uređaja preko Wi-Fi-ja, mobilne mreže pa čak i signala sa satelita, piše Daily Mail.

Tehnologija podrazumijeva korišćenje elektromagnetnih talasa na visokim frekvencijama, koji se do uređaja usmjeravaju putem posebnih antena. Energiju potrebnu za punjenje proizvodi bazna stanica koja “uspostavlja kontakt” s uređajima.

“Ideja bežičnog punjenja je jedan od naših prioriteta i nije novost. Prva istraživanja obećavaju, ali je neophodno sprovesti dodatna istraživanja”, navodi Apple.

S obzirom na to da u posljednje vrijeme svi premium uređaji nalikuju liče jedni na druge, priča se da bi upravo punjenje preko bežičnih mreža mogla da bude jedna od revolucionarnih funkcija novog iPhonea koji stiže u septembru.

Možda vam se svidi

Leave A Reply