Nijemci znaju najbolje: Lista automobila koji se nikada ne kvare i onih koje treba izbjegavati

Njemački autoklub (ADAC) objavio je spisak modela koji se najčešće kvare.
Sa kojim automobilima nema puno problema, a koji se često nalaze na popisu intervencija mehaničara ovog autokluba? Ovo je možda i najbolja analiza jer pruža informaciju o tome sa kojim automobilima najvjerovatnije nećete imati problema na putu, a za koje postoji velika verovatnoća da otkažu poslušnost, piše “Index“.

Ukupno je analizirano 113 modela automobila, a od tog broja 18 se smatra nepouzdanima. Statistički uzorak obuhvata modelske godine 2010-2017.
U klasi malih gradskih automobila (A segment) najpouzdanija je Toyota Aygo, a pohvale zaslužuje i VW Fox.
S druge strane, nepouzdan je Smart ForFour (najviše problema imaju godišta 2015. i 2016.) i sa njim se povezuju problemi sa akumulatorom i alternatorom.
Tu je i Fiat 500 sa problemima sa mijenjačem. Hyundai i10 je odličan u godištima 2010-2013, a novije generacije su solidne. Solidan je i Ford Ka, a isto važi i za Seat Mii, Škodu Citigo, VW Up! i Opel Adam.
Kod malih automobila (B segment) pouzdanima su se pokazali: Audi A1, Citroen C3, Fiat Punto, Honda Jazz, Mazda CX-3, Mini, Mitsubishi Space Star, Peugeot 2008, Renault Captur, Suzuki Vitara i Toyota Yaris.
Prema ADAC-u, dva nepouzdana modela su Hyundai i20, godište od 2011. do 2014. (problemi sa svećicama i paljenjem) kao i Opel Meriva iz 2017. godine (problemi sa sistemom hlađenja motora).
U kompaktnoj klasi odlični su Audi A3 i Q3, BMW Serije 1 i 2, X1, Mercedes A i B klasa, CLA i GLA. Od nepremijum vozila pohvale zaslužuju Hyundai Tucson, Mitsubishi ASX, Škoda Rapid i VW Beetle.
Sa druge strane, Nissan Qashqai ima ozbiljne probleme sa akumulatorom, tvrdi ADAC, a Kia Ceed iz 2011. godine je na osnovu njegove statistike model sa najviše kvarova na putu od svih automobila.

Možda vam se svidi

Leave A Reply