“Nije isto nositi hidžab u Cazinu i Banja Luci. Ja sam dijete koje je u babinim cipelama išlo u školu, bila gladna na odmorima i ismijavana jer nisam imala dovoljno. Danas se školujem prodajom svojih knjiga”

Ova Cazinjanka sa adresom u Brčkom je oformila je Facebook grupu “Muhabet sa Razom” koja je ubrzo dobila veliki broj ptratilaca. Naravno, svako može otvoriti svoju Facebook grupu, ali ono što Razinu čini drugačijom je što okuplja ne samo veliki broj pratilaca, već i u tome što je na grupi ujedinila ljude različitih religija, dobi, iz različitih gradova i država.  U tome što ne dozvoljava govor mržnje, vrijeđanje i psovke. 

U eri kada se na društvenim mrežama sve više širi govor mržnje, “Muhabet sa Razom” za mnoge će djelovati kao pravo osvježenje kada je riječ o humoru, druženju, širenju savjeta, upoznavanju, bez obzira da li ste ljubitelji ili ne Razinog stila pisanja i djelovanja. 

Razo je, kako kaže, imala teško djetinjstvo koje je prošlo uglavnom u siromaštvu što ju je uveliko spriječilo da nastavi školovanje.

Međutim, od te želje nije odustala, a ono što njenu priču čini inspirativnom je to što je svoje priče i crtice sa navedene grupe, kao i priče iz djetinjstva odlučila prenijeti u knjigu “Leptir” i od prihoda finansirati studij. Razija Razo Čolaković izdala je i svoju drugu knjigu “Razotkrivanje”, nakon što je doživjela uspjeh sa prvim naslovom koji je prodanj u devet tiraža. 


Možda vam se svidi

Leave A Reply