Neznanci pomogli čovjeku koji svaki dan na posao hoda 34km (VIDEO)

0

Snaga interneta još jednom se pokazala na primjeru radnika Jamesa Robertsona iz Detroita za kojeg je u jednom danu prikupljeno više od 100 hiljada dolara donacija.

James Robertson živi u Detroitu i svakog dana u 8 ujutro izlazi iz kuće kako bi došao na posao. Smjena mu, naime, počinje u 14 sati. Onda radi do 22 sata, da bi se kući vratio u 4 ujutro. I tako u krug, pet dana sedmično.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Radno mjesto nalazi se ‘tek’ 38 kilometara od njegove kuće, no plaća mu je premala da bi kupio auto, a mreža javnog prijevoza ne doseže toliko daleko. Busom se tako vozi tek nekoliko kilometara, a pješice odrađuje ostatak puta – čak 34 kilometra, prenosi Huffington Post.

James pješači već više od desetljeća, otkad mu je ‘izdahnula’ Honda Accord, a plaća od 10,5 dolara na sat nije ni približno dovoljna da bi kupio pa čak i postariji, rabljeni automobil.

Unatoč svim nedaćama, James u svojoj firmi nikada nije zakasnio ni minute ili koristio dane bolovanja.

“Jednostavno mi je nezamislivo da ne radim, ali isto tako morate znati da su zaista brojni ljudi u situaciji poput moje, objasnio je James svoju radnu etiku.”
U jednom danu neznanci mu promijenili život donacijama

Priču o njemu objavio je Detroit Free Press i to je zapravo trenutak u kojemu se život Jamesa Robertsona počeo mijenjati naglavačke. Student Evan Leedy pokrenuo je kampanju kako bi se prikupio novac za automobil. Cilj kampanje bio je skupiti 25 hiljada dolara. Do kraja dana prikupljeno je više od 125 hiljada koje je doniralo gotovo pet hiljada ljudi.

Taj novac na kraju vjerovatno ipak neće morati potrošiti na auto jer su mu se javili predstavnici Chevroleta i Honde koji mu žele pokloniti svoj automobil.

Student Leedy je na stranici kampanje objavio da je sada i upoznao Jamesa i kako ga u nekoliko narednih dana možemo očekivati u nekim od najpoznatijih emisija u SAD-u. Njegov je život nakon godina mukotrpnog pješačenja u svim vremenskim prilikama zaista promijenjen ‘preko noći’.